• Επιλογή γλώσσας: ΕΛ  -  EN

Kverneland iXflow-E – Σύστημα κυκλοφοριας για Αναρτωμενα Ψεκαστικα

Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτ 2017

Η Kverneland παρουσιάζει ένα σύστημα κυκλοφορίας για αναρτώμενα ψεκαστικά, με την ονομασία iXflow-E. Το iXflow-E είναι ένα νέο σύστημα συνεχούς κυκλοφορίας, με ηλεκτρικό έλεγχο των ακροφυσίων που τοποθετούνται στην σειρά ραμπών ψεκασμού HC 24 - 30 μέτρων της Kverneland.

Σύστημα κυκλοφορίας iXflow-E

“Για την σειρά ψεκαστικών Kverneland iXtrack που διαθέτουμε, ήδη είχαμε το σύστημα iXflow με ακροφύσια πνευματικής λειτουργίας τα οποία ήταν διαθέσιμα για μερικά χρόνια”, εξηγεί ο Rolf Allmendinger, Υπεύθυνος προϊόντων. “Τώρα παρουσιάζουμε ένα νέο σύστημα κυκλοφορίας, το οποίο ονομάζεται iXflow-E, με ηλεκτρικά ακροφύσια τα οποία βελτιστοποιήθηκαν για την σειρά αναρτώμενων ψεκαστικών. Υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία του φαρμάκου με επιστροφή υγρού ψεκασμού πίσω στη δεξαμενή μόλις σταματήσει ο ψεκασμός. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθιζήσεις στις γραμμές ψεκασμού και δεν υπάρχουν αδρανή άκρα για ψεκασμό ή καθαρισμό, ακόμη και όταν ο βραχίονας βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση. Κάθε τμήμα δέχεται πίεση από τα δύο άκρα των γραμμών ψεκασμού, οπότε ο χειριστής μπορεί να ξεκινήσει αμέσως τον ψεκασμό χωρίς πτώση της πίεσης. 

Έως 15 Τμήματα

Το iXflow-E είναι διαθέσιμο στις ράμπες ψεκασμού της Kverneland HC 24,27, 28 και 30 μέτρων με μέγιστο αριθμό 15 τμημάτων ψεκασμού. Επομένως, είναι εύκολο για τον χειριστή να προσδιορίσει τον αριθμό και το μέγεθος των τμημάτων που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις και στις καταστάσεις του χωραφιού. Ο συνδυασμός IsoMatch GEOCONTROL και GPS επιτρέπει στον χειριστή να μειώσει την επικάλυψη και τη δόση, να αυξήσει την ποιότητα της καλλιέργειας και να εξοικονομήσει κόστος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ακόμα υψηλούς ρυθμούς ροής,επειδή δεν υπάρχει καμία επίδραση στο μήκος του τμήματος, καμία απώλεια πίεσης ή άνιση ροή μεταξύ τμημάτων.

Αυξημένη παραγωγικότητα με το iXflow-E

Το iXflow-E είναι επίσης πλήρως συμβατό με την αυτόματη λειτουργία καθαρισμού και έκπλυσης iXclean Pro. Το υπολειπόμενο υγρό δεν επιστρέφει στη δεξαμενή με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του όγκου του υγρού στη δεξαμενή και την αποφυγή της μόλυνσης από το σημείο στο αγρόκτημα ή στο χωράφι.